Via Port Hedland naar Broome

We zijn eergisteren naar Port Hedland gereden maar daar was niet veel te doen. We hebben de middag doorgebracht bij het buitenzwembad waar we tevens konden douchen en water bijvullen.

Flink boodschappen gedaan en wat alcoholische versnaperingen ingeslagen. Bier drinken we niet zoveel omdat het duur is en veel ruimte inneemt in de van en de koelbox. Meestal drinken we nu eerst 2 ijskoude biertjes ofzo als we stoppen voor de nacht en gaan dan over op rode wijn :)

Toen doorgereden (eva en Julian hadden geen goesting om te rijden, dus nam ik het stuur terhande) op zoek naar een plaats waar we kunnen slapen. We hebben een gids “camps 6″ waar we in kijken voor een free campsite ofzoiets. Nu hadden we een campsite bij een riviertje (zagen we de volgende ochtend pas haha, was donker toen we aankwamen). Er liepen snachts en volgende ochtend wilde koeien over de campsite, geweldig haha. Als avondeten hadden we een gebraden kip en wat aardappelsalade.

Volgende ochtend weer rustig wakker worden, koffie, ontbijten, chillen, afwassen, muziek luisteren (de iPod van eva draait overuren hier) nog wat fietsers gezien die al aankwamen op de campsite, die fietsen hele continent rond wtf wat een gekken, Australisch stel en een japanner alleen. We hebben de japanner drinkwater en wat cake gegeven.

We wilde richting 80 miles beach, zou heel bijzonder moeten zijn, en dat was het, het leek wel het einde van de wereld haha. Het waaide hard met allemaal stof in de lucht, je kon de zon bijna niet meer zien en het strand was groot leeg kleurloos en verlaten. Er was wel een waterkraan en een buitendouche op de parkeerplaats met een bordje “drinking water” erbij. Ik ben meteen in mijn boxershort onder de douche gesprongen heeerlijk!! We hebben hier lunch gemaakt en water bijgevuld, we hadden salade met kip, tuna en wat brood. Ijskoud biertje erbij. We besloten om een flink stuk door te rijden want dit was geen fijn weer. Ik flink stuk gereden, het weer bleef lang zo raar, het leek wel of we alleen op de wereld waren achtergebleven ofzo, we kwamen niemand tegen en we reden uren door de stofwind.

Na paar honderd kilometer stopplaats gevonden voor overnachting. Het weer is weer heerlijk, mooie sterrenhemel. Niet veel honger, we gaan aan het bier wijn met kaasblokjes.

Vanmorgen waaide het superhard en irritante vliegen, onze spullen waren half weggewaaid. Ontbijten, relaxen en op naar Broome. Aangekomen hier direct auto geparkeerd en naar strand. Het is hier 39 graden en watertemperatuur 32 graden. Maar er zitten stingers in het water, volgens de beachwatch valt het wel mee “they wouldn’t kill you”. We gaan het water in maar overal van die kwallen. We kunnen ze bijna niet ontwijken en onze benen beginnen al snel te jeuken. Op onze handdoek gaan liggen waar ik nu dit bericht heb geschreven op mijn telefoon, Eva ligt muziek te luisteren en Julian lijkt te slapen.

We denken erover om hier iets langer te blijven, misschien 2 nachten ofzo.

Het is ongelooflijk tof om zo’n trip te maken hier, veel beter kan het leven niet zijn lijkt het wel haha!! :)

Greetings from down under!!

This entry was posted in Reisverslagen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Via Port Hedland naar Broome

  1. Mieke says:

    Wat joa, Paulie aan de rode wijn! Dat we dat nog mogen meemaken hahah :-)

  2. Fiona says:

    Um excuse me.. Did I read correctly? You are drinking feral plonk instead of BEER!! Blasphemy. Not good enough Paul. If I was on that trip you would be hanging on to the roof racks whilst my esky full of cold beer would be sitting cosily next to me..