Aangekomen in Kununurra

We zijn nu aangekomen in Kununurra, we zijn helemaal omhoog gereden van Perth naar Kununurra via de inland-route Great Northern Highway. Bijna 4000KM gereden. We hebben Kununurra als onze eindbestemming naar boven toe omdat Julian en ik al beide in Darwin en Katherine zijn geweest. We zijn nu redelijk vlot naar boven gereden zodat we hier weer weg kunnen zijn voordat het regenseizoen van start gaat. We zijn nu hier en de “build-up” is nu bezig, het weer wordt steeds warmer en de vochtigheid steeds hoger. Zoals de mensen hier zeggen wordt de vochtigheid en warmte zo hoog dat de mensen er van doordraaien en dan komt het regenseizoen als een afkoeler. Er kan hier in korte tijd heel veel regen vallen dat alles aan halve meter of meer onder water staat omdat de droge grond het water niet kan verwerken, maar het water verdwijnt daarna binnen enkele uren weer.

Het weer hier nu is super goed, warm en het is veel zweten, tijdens het rijden, rijden we altijd met de ramen open want we hebben geen airco, het is dan net alsof iemand een föhn naar binnen blaast. Schoenen en kleren zijn veel te warm dus we lopen hier voornamelijk op teenslippers met een korte broek, meestal mijn sportbroek want een normale korte broek is zelfs al te warm. Regelmatig afkoelen met water, het zwembad in of een douche nemen. Heerlijk!

Vandaag is er wat onweer in de verte geweest en bewolking en een paar druppels regen, dat kwam goed uit want nu is het lekker afgekoeld, dat ik zelfs een T-Shirt heb aangedaan! Heerlijk is dat nu, ik wordt er alweer wat actiever van. Julian ligt op het luchtbed en Eva ligt in het busje een serie te kijken. De avond valt al, bijna donker hier, het is 17:40 nu.

In het busje slapen gaat best goed, in het begin sliepen we met z’n drieën in de van maar dat was erg warm en een beetje krap. Nu slaapt een van ons buiten op het luchtbed, in de hangmat of als er veel mosquitoes zijn in het tentje. De achterklep van het busje laten we ‘s nachts open we hebben een vliegengaas dat we met klittenband in de opening kunnen maken. Soms slapen we zelfs met de schuifdeur open omdat het anders te warm is en maken die halverwege de nacht een keer dicht.

We liggen nu op een camping en we hebben nu voor het eerst ook een plaats met 240 Volt stroomaansluiting genomen. Zo kunnen we onze laptops, telefoons makkelijk opladen hier bij de tent, in plaats van bij de toiletten laten liggen of stiekem ergens inpluggen. We hebben ook een 240 volt omvormer in de auto maar dan is de “huishoud-accu” te snel leeg dus die gebruiken we alleen in noodgevallen. We hebben nu ook de 3-weg koelkast (gas, 12V, 240V) op het net aangesloten.

We hebben in Broome al gehad dat onze tweede accu helemaal leeg was en dat onze schakelaar die onze eerste accu moet beschermen voor leeglopen op de verkeerder stand stond en toen waren al onze accu’s leeg. Waarschijnlijk hebben we per ongeluk met de klapstoel tegen de schakelaar gezeten ofzo. Maar een vriendelijke Australische kerel heeft zijn 4WD even langs onze “van” geparkeerd en toen was de auto zo weer gestart (het was op de camping).

Om een tweede jaar visum te kunnen aanvragen moet je 88 dagen seizoensarbeid gedaan hebben. Eva moet begin maart alweer terug naar België en zij wil/moet die 88 dagen gedaan hebben voor die tijd dus dan gaan we alle drie werken natuurlijk, we kunnen het geld goed gebruiken en het is natuurlijk een bijzondere ervaring. Morgen gaan we hier naar de “Job Shop” voor een baantje, en als we kunnen werken dan blijven we hier in Kununurra meerdere weken. Als we het moe zijn of als het weer onverdraagzaam is geworden dan gaan we weer terug afzakken richting Perth maar dit keer via de veel mooiere kust-route waar we dan ook kunnen snorkelen, duiken, surfen, mooie zonsondergangen en zwemmen met dolfijnen en dat soort dingen :)

Momenteel regent het hier mango’s, we staan op onze camping onder mango-bomen en er zitten veel “flying foxes” in de bomen (de grootste vleermuizen die bestaan), en daardoor vallen de mango’s. Je hoort ze hier rondom ons heen op de grond vallen en af en toe op een auto of een caravan. Net viel er ook een op ons busje haha. Grappig de wildlife hier in Australië.

Zo dat was het weer! Ik ga een blikje bier uit de esky pakken en we zullen zo wel wat eten gaan maken.

Groeten Paul

This entry was posted in Reisverslagen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.