Bibbulmun Track

In mijn vorige bericht had ik het over een drie daagse wandeling die we aan het voorbereiden waren. Nou dat hebben we dus gedaan, met twee hele zware rugzakken met tent, slaapzakken, kookspullen, eten voor vier dagen, 6 liter drinkwater en kleren etc gingen we op pad.

We hadden de auto geparkeerd bij het informatie centrum in Pemberton en gingen via een uitstippelde route naar het plaatsje Northcliffe zo’n 55 kilometer verderop. We hadden bij het informatie centrum geregistreerd dat we onze auto daar lieten staan voor een aantal dagen en de datum dat we terug zouden komen, anders zouden ze ons gaan zoeken als we niet terug waren. Tevens hadden we voor onze aankomst al een caravan geboekt en een bus ticket terug.

De Bibbulmun track is een wandelroute van zo’n 1000 kilometer met circa elke 20 kilometer een hut waar je kan slapen en je water kan bijvullen met regenwater.

Het was echt heel zwaar, vooral de zware rugzakken en het ruige terrein met veel hoogteverschillen en omgevallen bomen op ons pad maakte het een uitputtingsslag. Eerste dag zo’n 20 kilometer tot de eerste hut, 21 kilometer de tweede dag en nog iets van 14 kilometer de derde dag. De tweede avond was het gas op van ons gasstelletje en konden we geen warm eten maken en het regenwater niet koken voor te drinken dus dronken we het ongekookt.

We zijn welgeteld 1 andere wandelaar tegengekomen in tegenovergestelde richting en die liep op blote voeten, wat een gek! :)

De tweede nacht was er een klein meertje bij de hut waar we in ons naakie in zijn gaan zwemmen.

De derde dag was niet meer te doen, de zware rugzak was killing voor mijn rug en Eva had veel blaren en kapotte, bloedende hielen. Toen we een paar kilometer voor het einde een paar gemeentewerkers tegenkwamen hebben die ons een lift aangeboden naar het dorp, die hebben we maar aangenomen.

Midden in de natuur overnachten en geen GSM ontvangst, het was een hele vette ervaring!!

Check hier de route (en foto’s )die we gelopen hebben: https://www.bibbulmuntrack.org.au/trip-planner/track-sections/pemberton/

 

 

 

 

 

This entry was posted in Reisverslagen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.